Hej tänkte jag skulle ge er ett recept på något som jag fick smaka för första
gången i helgen och tyckte va mycket gott och annorlunda.
Brysselkål, en helt klart underskattad grönsak.
Citrondoftande Bryssekål med parmesan och pinjenötter.
4-6 portioner, 30 minuter
500 g brysselkål
1 msk smör
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 citron
½-1 tsk chiliflakes
flingsalt
50 g riven parmesan
50 g pinjenötter
Koka upp saltat vatten och häll i kålen. Koka lätt i ca 5 minuter, ska bli mjuka
men ändå ha lite tuggmotstånd kvar. Låt rinna av. Hetta upp smör och olivolja
i en stor gryta, tillsätt hackad vitlök, rivet citronskal, citronsaft och chiliflakes.
Låt fräsa en halv minut. Häll ner brysselkålen och vänd runt försiktigt under
ett par minuter. Smaka av med salt och blanda ner osten.
Häll upp alltasammans på ett stort fat. Rosta pinjenötter i torr stekpanna
och strö över. Servera till tex kalkon, kyckling eller lax.
5 kommentarer:
Jag älskar brysselkål och detta recept måste provas. `Troligen redan idag :).
Ha en bra dag, kram Ing-Britt
Tror aldrig jag käkat brysselkål, kanske skulle våga sig på det här receptet ändå ;)
Ser riktigt gott ut!
Kram Anna
Så gott det ser ut, jag gillar brysselkål. Måste testa detta recept.
Kram Birgitta
Det SER gott ut men är det något jag INTE klara så är det brysselkål! :(
Tyvärr!
Vilken söt lykta i luffarslöjd du visade i förra inlägget! :)
Kram Åse
Ja, Brysselkål är faktiskt jätte gott. Fast av någon anledning blir det sällan man köper hem det... Ska nog ta och prova ditt recept. Det lät smarrigt.
Kram Sonja.
Skicka en kommentar