Live every moment, laugh every day, love beyond words

torsdag 12 januari 2012

Underskattad

Hej tänkte jag skulle ge er ett recept på något som jag fick smaka för första
gången i helgen och tyckte va mycket gott och annorlunda.
Brysselkål, en helt klart underskattad grönsak.

Citrondoftande Bryssekål med parmesan och pinjenötter.

4-6 portioner, 30 minuter
500 g brysselkål
1 msk smör
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 citron
½-1 tsk chiliflakes
flingsalt
50 g riven parmesan
50 g pinjenötter

Koka upp saltat vatten och häll i kålen. Koka lätt i ca 5 minuter, ska bli mjuka
men ändå ha lite tuggmotstånd kvar. Låt rinna av. Hetta upp smör och olivolja
i en stor gryta, tillsätt hackad vitlök, rivet citronskal, citronsaft och chiliflakes.
Låt fräsa en halv minut. Häll ner brysselkålen och vänd runt försiktigt under
ett par minuter. Smaka av med salt och blanda ner osten.
Häll upp alltasammans på ett stort fat. Rosta pinjenötter i torr stekpanna
och strö över. Servera till tex kalkon, kyckling eller lax.




5 kommentarer:

Unknown sa...

Jag älskar brysselkål och detta recept måste provas. `Troligen redan idag :).
Ha en bra dag, kram Ing-Britt

Vit dröm sa...

Tror aldrig jag käkat brysselkål, kanske skulle våga sig på det här receptet ändå ;)
Ser riktigt gott ut!
Kram Anna

Anonym sa...

Så gott det ser ut, jag gillar brysselkål. Måste testa detta recept.

Kram Birgitta

Det Vita Drömhuset sa...

Det SER gott ut men är det något jag INTE klara så är det brysselkål! :(
Tyvärr!

Vilken söt lykta i luffarslöjd du visade i förra inlägget! :)

Kram Åse

Hammarsbacken sa...

Ja, Brysselkål är faktiskt jätte gott. Fast av någon anledning blir det sällan man köper hem det... Ska nog ta och prova ditt recept. Det lät smarrigt.
Kram Sonja.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails